Embora: AFAS en data consultancy
Met een plug-and-play datawarehouse voor AFAS-gebruikers
AFAS & Data-consultancy
De meest innovatie AFAS Partner voor optimalisatie & Business Intelligence

Procesoptimalisatie

De software van AFAS helpt ondernemers ondernemen. Want door alle administratieve processen binnen je organisatie te automatiseren en optimaliseren, krijg je juist tijd om je vak uit te oefenen. Toch blijven er voor organisaties veel kansen voor optimalisatie over. Dan kun je bij Embora terecht.

BI Connect van Embora: data-inzicht

Met fraaie dashboards en slimme rapportages zorgt Embora ervoor dat je altijd en overal weet hoe je bedrijf ervoor staat. Dat betekent natuurlijk ook dat je direct kunt inspelen op ontwikkelingen. Om de duizelingwekkende hoeveelheid data uit AFAS veilig, snel en eenvoudig beschikbaar te maken, heeft Embora BI Connect ontwikkeld: een plug-and-play datawarehouse.

Dit is Ted Jansen

Ted is de oprichter en eigenaar van Embora. Als AFAS-expert ondersteunt hij organisaties bij de inrichting, het beheer en de optimalisatie van AFAS. Ted buigt zich graag over complexe omgevingen, om dan samen met de klant significante stappen te zetten.

“We zorgen dat je bedrijfssoftware goed werkt, daar bespaar je tijd en geld mee. Met onze eigen software zorgen we voor inzicht en creëren we rust in jouw organisatie.”

Ted Jansen
Eigenaar Embora Groep
Ontdek BI Connect in één minuut!
Casus van Embora
In de e-commerce & logistiek

Een grote, Nederlandse online fashion retailer vroeg Embora afgelopen najaar om hulp. Ze bestaan een jaar of tien, hebben een aantal fysieke winkels en een webshop en gebruiken AFAS voor HRM en financiën. Het gaat goed met het bedrijf! Maar waar dat succes nu precies in zit… Binnen de organisatie kan niemand het je vertellen.

Want het ontbreekt aan inzicht. In de eerste jaren kon de eigenaar nog veel op gevoel doen. Hij wist wat er in het magazijn stond en welke producten het goed deden. Nu is het bedrijf simpelweg te groot voor sturing op gevoel. Welke merken doen het goed? Welke maten? Aan welke demografische groepen verkopen we veel? Moeten we schoenen van Nike of Adidas bijbestellen? Of is het nu tijd voor truien?

Embora heeft al op de eerste dag een wereld van verschil gemaakt voor de retailer. Door in de data te duiken en dashboards te maken ontstond veel inzicht. In de voorraad van de afgelopen maanden, de huidige voorraad, fast movers, slow movers en zelfs producten die negatieve marge opleverden. De eigenaar kon dus ineens geïnformeerde beslissingen nemen over zijn inkoop, sale-strategie en acties voor (verloren) klanten.

Een ander belangrijk inzicht was een prestatie-analyse van de verschillende bezorgdiensten. Wie van hen bezorgt volgens afspraak en wie is (structureel) te laat? Als je bedenkt dat een te laat bezorgd pakket reden is voor retour, kan een gesprek met de bezorgdienst op basis van deze gegevens de retouren al met een paar procent terugbrengen. En dan heeft deze retailer de kosten van de inzet van Embora alweer ruim terugverdiend.

Hoewel de data er was, heeft Embora ook optimalisatie-advies kunnen geven voor het gebruik van AFAS. Dit kan handiger, dat kan beter, puntjes op de i. Door een project met een doorlooptijd van zo’n twee maanden heeft het bedrijf een grote wijziging in de strategie doorgemaakt: er kan voor het eerst efficiënt gestuurd worden op cijfers. 

De eigenaar vindt het intussen helemaal geniaal. Hij loopt rond met zijn tablet in de hand, om op elk moment van de dag actuele cijfers in te zien. Barcode scannen in het magazijn, zien hoe een product het doet, beslissing nemen. Medewerker spreken, resultaten bekijken, gericht aansturen. Zo veel inzicht in zijn bedrijf heeft hij nooit eerder gehad. Overigens maakt het hem een pittige gesprekspartner voor productvertegenwoordigers. “Onze schoenen zijn geweldig!”, “Oh ja? Waarom komt dan 41,3% retour?”

Werkt jouw organisatie met AFAS? Dan helpt Embora je graag met procesoptimalisatie en data-inzicht.

Home
Contact
Aanmelden