Graficonnect en Laméco: het Yellow Cubes dashboard
Het digitale platform dat oplossingen bij elkaar brengt
Het Yellow Cubes dashboard

Het dashboard van Yellow Cubes is een digitaal platform dat je kunt gebruiken om digitaliseringsoplossingen bij elkaar te brengen. Dat kan op een heel eenvoudige manier, als een soort persoonlijke startpagina met bookmarks. Maar de echte meerwaarde zit in het maatwerk.

Via het Yellow Cubes dashboard kun je processen optimaliseren en workflows inrichten. Het dashboard biedt je dan een overzichtelijke werkruimte, veelal met een single sign-on, waarin je eenvoudig doorklikt naar al je tools. Met behulp van API-koppelingen werken de programma’s die jij nodig hebt optimaal samen, zodat je veel tijd bespaart.

Zo zet Graficonnect het in om bijvoorbeeld producties samen te stellen, correcties door te voeren en bestellingen te plaatsen vanuit één gekoppelde omgeving. Maar ook om centraal uitingen op te maken en  te pushen naar je social media-platformen. Verder kun je brandstores koppelen aan opmaakprogramma’s, beeldbanken en proofing-tools. Nog een mogelijkheid is… Ach, eigenlijk is er te veel mogelijk om op te noemen. Daarom vind je hieronder – ter inspiratie – een verhelderende casus.

'Het technische werk rondom het Yellow Cubes dashboard is in handen van Laméco. De praktische invulling en uitvoering ligt bij Graficonnect. Beiden zijn natuurlijk partners van het Yellow Cubes netwerk, hieronder lees je meer over beide bedrijven.'

Kan jouw organisatie de ondersteuning van Graficonnect gebruiken?

Dit is Graficonnect

Ontzorgen, creëren en slimmer werken…

Dat zijn de pijlers van Graficonnect en dat zie je in alles wat ze doen. Marketing- en communicatieafdelingen van hun klanten kunnen rekenen op praktische, professionele ondersteuning (ontzorgen), eindeloze creativiteit (creëren) en vindingrijke oplossingen om werk te versnellen en vereenvoudigen (slimmer werken).

En dit is Laméco

Laméco maakt online succesvol. Deze Yellow Cubes-partner specialiseert zich in maatwerk websites, portals, mobiele apps en API-koppelingen. Ze gidsen hun klanten naar nieuwe kansen met hun kennis, inzicht en liefde voor het vak. Laméco is de technische kracht achter het Yellow Cubes dashboard. Zij zorgen voor een stabiele omgeving die al dat slimme maatwerk mogelijk maakt.

CASUS

Het Yellow Cubes dashboard bij Lekkerland.

Lekkerland, de specialist voor on-the-go consumptie, brengt al jaren dertien keer per jaar een productgebaseerde actiefolder in vijf varianten uit. Dat was een tijdrovende klus, met veel handmatig werk en vertraging tussen afdelingen. Lekkerland vroeg Jaap Bakx van Graficonnect het proces te optimaliseren met behulp van slimme tools. Jaap richtte voor hen een Yellow Cubes dashboard op maat in. 

Graficonnect werkt onafhankelijk van specifieke software. Daardoor kon Jaap de tools kiezen die Lekkerland nodig had om het proces eenvoudiger te maken. In het Yellow Cubes dashboard zijn een online opmaak-tool gecombineerd met een gestructureerde productdatabase en een overzichtelijke beeldbank (DAM: Digital Asset Management).

Heb jij een proces dat slimmer kan? Laat het ons weten!

Procesoptimalisatie van de actiefolders.

Jaap: ‘Het team van Lekkerland bepaalt welke producten er in welke folder komen. Zij maken snel en eenvoudig een indeling in Excel, die ze importeren in het Yellow Cubes-platform. De folders worden geautomatiseerd samengesteld in templates en daar gaat onze creatieve afdeling mee aan de slag. Lekkerland concentreert zich zo op de inhoud en onze studio hoeft minder tijd te besteden aan correctierondes. De eerste versie van creatie gaat naar de marketingmedewerkers van Lekkerland en de tweede versie gaat naar de afdeling Category Management. Goedkeuren. Drukken. Verspreiden. Klaar!’

De beeldbank en productdatabase van Lekkerland bestaan uit zo’n 16.000 actieve artikelen. Door de koppeling tussen Excel, InDesign-templates, de beeldbank en de productdatabase verloopt het samenstellen van de folders snel en foutvrij. De volledige proofing van de folders gebeurt in een online proofing tool. Alle betrokkenen werken samen in hetzelfde bestand en kunnen op elkaars opmerkingen of vragen reageren. Wie het erg druk heeft, krijgt tijdig een reminder.

‘Voor zowel Lekkerland als voor ons is deze werkwijze enorm efficiënt. Dubbel werk is simpelweg geëlimineerd. Door het geoptimaliseerde proces is de doorlooptijd van deze producties aanzienlijk teruggebracht.’