Expivi
Partner in de spotlight

De digitaal specialisten die zich bij Yellow Cubes aansluiten, kijken continu voorbij de horizon. Vernieuwing, vereenvoudiging en optimalisatie zijn speerpunten die dagelijks centraal staan in alles wat zij doen. Expivi is daar een uitstekend voorbeeld van. Dit innovatieve bedrijf verhoogt sales, verlaagt kosten en verbetert de klantbeleving met hun SaaS 3D e-commerce platform.

Expivi
Maakt online winkelen echt persoonlijk

Expivi verandert de toekomst van online winkelen met 3D- en AR-technologie. Het baanbrekende e-commerceplatform zorgt ervoor dat gebruikers de klantverwachting sterk overtreffen. Door e-commerce producten ‘realtime’ met diepgang in 3D te tonen – en eventueel in een ruimte te plaatsen met AR – zien klanten precies wat ze kopen.

Producten kunnen gepersonaliseerd worden met opties, uitbreidingen en kleurstellingen, om vervolgens direct van alle kanten bekeken te worden. Ook staat de juiste prijs er direct bij en weet een klant exact waar hij of zij aan toe is. Het is een winkelervaring als nooit tevoren.

Het gebruik van een 3D-configurator zorgt voor 60% meer betrokkenheid bij de eindgebruiker.

‘Wat met Expivi online kan, kan in een gewone winkel niet. We zorgen voor een volledig nieuwe klantbeleving.’ 

Peter Kup
Salesmanager bij Expivi

Technologie voor een verantwoorde toekomst. Werk je ook aan een zero waste-toekomst? 

Zero waste 
Expivi maakt het verschil

Alleen produceren wat je verkoopt? Het lijkt een toekomstdroom. Toch is dit juist wat het e-commerceplatform van Expivi mogelijk maakt. Door producten in de 3D-configurator aan te passen in een perfecte visualisatie, begrijpen klanten veel beter wat ze kopen en sturen ze minder terug. Bovendien is het mogelijk om alleen naar vraag te produceren, omdat de presentatie van allerlei productopties beter online dan offline gaat. Zo blijven er geen of veel minder onverkochte producten op de plank liggen. Zero returns, zero waste.

Doppio 

Use case: Expivi in de praktijk

Doppio maakt waanzinnig leuke tweezits e-bikes. De stoere tweewieler speelt slim in op flexibele mobiliteit in een steeds drukkere stadse omgeving. Juist de doelgroep van Doppio is een klanttype dat graag opties, accessoires en kleuren kiest. Met behulp van Expivi’s 3D- en AR-technologie stelt elke klant een eigen Doppio samen.

De 3D-configurator ondersteunt Doppio's direct-to-consumer business model omdat het bedrijf niet veel (of geen) e-bikes in eigen showrooms hoeft te plaatsen. Dat scheelt flink in investeringen en logistieke kosten. Bovendien hoeft Doppio nooit meer te zeggen ‘sorry, dat is momenteel niet op voorraad’.

Ook met het oog op de toekomst maakt Doppio graag gebruik van Expivi’s platform. Zo kan het bedrijf ontwerpwijzigingen beter beoordelen en doorvoeren, waardoor ze veel sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt. En met behulp van de AR-technologie gaat een wereld aan marketingmogelijkheden open: je zet de virtuele fiets letterlijk overal neer.

Eduard
Use case: Expivi in de praktijk

Eduard ontwikkelt aanhangwagens voor de meest uiteenlopende sectoren en toepassingen. Zo uiteenlopend, dat de mogelijkheden bijna niet meer te beschrijven zijn. Daarom maakt Eduard gebruik van het 3D-platform van Expivi. In de configurator gaat een aanhangwagen-wereld voor je open, met variabelen waar je niet van durfde te dromen.

Met simpele kliks verandert de klant type, maatvoering, oprijsystemen, opbouwen, neuswielen en meer. De wijzigingen (en de bijbehorende prijzen) zijn instant in 3D te zien. Klanten ontdekken zo mogelijkheden en samenstellingen waar ze zelf wellicht nooit op waren gekomen. En als je jouw aanhangwagen eenmaal in 3D met huif hebt gezien, wil je hem eigenlijk niet meer zonder. Verleidelijk…

Een van de grootste uitdagingen van Eduard was dat de keuze voor de ene optie de andere uitsluit of juist toevoegt. Zo heeft het laadvermogen invloed op het aantal assen en de lengte op het type huif. Dankzij Expivi’s platform kan een klant geen ‘onmogelijke’ uitvoering meer samenstellen. Dat scheelt veel teleurstellingen en correcties achteraf. Het is niet zo, maar de software van Expivi had wel uitgevonden kunnen zijn voor Eduard.

Meer weten over het SaaS 3D e-commerce platform van Expivi?

Home
Contact
Aanmelden